Naisellinen pukeutuminen lomalle

Kuinka pukeutua muodikkaasti, mutta rennosti, lomalla?

Lomalle lähtiessä kannattaa miettiä tarkasti, mitä vaatteita kannattaa oikeasti pakata matkalaukkuun mukaan. Aina se ei ole helppoa, varsinkin jos kohdemaa on sinulle uusi. Valitettavasti sääennusteet eivät aina ole kovin luotettavia, sillä +20 astetta ulkomailla ei aina tarkoita hellemekkoa, sillä on otettava huomioon myös tuuli. Etenkin kaupungit meren vieressä saattavat olla tuulisia vielä keväällä, vaikka auringossa olisikin jopa yli 20 astetta lämmintä. Paras on pakata mukaan all-round-vaatteita, eli joka säälle sopivaa. Ota mukaan hyviä perus vaatteita, kuten ohkaisia housuja, ja neuletakkeja, joita voit tarvittaessa käyttää topin tai t-paidan päällä. Naiset voivat ottaa mukaan leggingsejä ja sukkahousuja, jotka saa helposti jopa housujenkin alle, jos kylmä ilma yllättää. Miehille vaaleat pitkät housut ovat hyvät, sillä tummissa voi sitten helposti tulla liian kuuma, varsinkin päivällä. Siistit polviin asti ulottuvat sortsit, ja kaulus t-paita ovat sopivan siistit ja tyylikäs asukokonaisuus miehelle päiväisin.


On aivan turha sortua liian hienoihin vaatteisiin. Lomalla kukaan ei halua olla epämukavissa vaatteissa, joten muista myös olla uskollinen itsellesi. On hieman jopa vitsikästä kun suomalaiset lähtevät ulkomaille; meidän mielestä suurinpiirtein kaikissa muissa maissa on paljon lämpimämpää jo alkukeväästä, ja minimekko saattaisikin olla monien valinta – kun taas paikalliset kävelet vielä takit päällä. Jos haluat oikeasti olla trendikäs, niin älä liioittele. Minimekko ei ole oikeastaan sopiva asuste muualle kuin ehkä yökerhoon.

Kivoissa kesämekoissa on noin polvimittainen pituus, tai jopa yli polven- myös maximekko on aina näyttävä. Kaula-aukon tulee olla konservatiivinen, sillä liian paljas povi ei koskaan ole tyylikästä. Hienot ladyt valitsevat aina sopivaa, ei yli-eikä alipukeutumista.

Valitse myös sinulle sopivin kesämekko vartalotyyppisi mukaan. Mikäli sinulla on päärynävartalo, eli jos massaa kertyy vyötärölle, lantiollle ja koko vatsan seudulle, valitse silloin kesämekko, joka laajenee ulospäin, eli ns. kellomekko voi olla hyvä valinta. Jos sinulla on tiimalasivartalo, voit ottaa ihonmyötäisen mekon, ja mekossa voi olla yksityiskohtia ja laskoksia. Jos sinulla on sporttinen kroppa, eli suoranmallinen, valitse ehdottomasti mekkoja, joissa on jotakin yksityiskohtaa, ja kuten edellisessä mainuttu, kaikki laskokset, ja myös printtikuviot sopiva urheilulliselle vartalolle. Mikäli olet iso kokoinen, toimii värit ja printtikuviot erinomaisesti! Printtikuviot tekevät mekkoihin illuusion, jolloin katsoja ei erota itse mekon ja vartalon rajoja. Näin ollen printtikuviot hoikentavat. Varsinkin rockabilly mekot ovat tässä genressä erittäin suosittuja! Jos taas olet pienempikokoinen, voit yhtälailla valita printtiä, mutta myös yksiväriset mekot käyvät pienikokoiselle paremmin. Älä stressaa liikaa jalkojen tai pohkeiden kokoa, se on ihan turhaa. Kaikille naisille sopii mekot vallan mainiosti, eikä paksujakaan pohkeita tarvitse alkaa millään piilottelemaan.

Lomalla tärkeää ovat hyvä kengät. Kivat tennarit ovat mukavat, mutta jos haluat olla hieman tyylikkäämpi, ota mukaan myös jotkut näyttävämmät kävelykengät. Kävelykengiksi monille sopii kiilakorkopohjaiset kengät, sillä ne ei rasita jalkaa yhtä paljon kuin korkokengät, ja niillä jaksaa kävellä, kun taas korkokengissä saattaa tulla hankaumia ja rakkuloita, etenkin jos kävelee paljon. Ei tarvitse kuitenkaan heittäytyä liian mukavaksi, ja kävellä sandaaleilla kokoaikaa, mutta rannalle sandaalit sopivat mainosti. Pukeudu tilanteeseen sopivasti.

Iltaisin tulee monesti kylmä, ja päivän lämmin sää muuttuu nopeastikin viileämmäksi. Kevyt takki on hyvä ottaa matkaa mukaan – muista sovittaa takki kesämekkoihin sopivaksi, sillä ei ole kivan näköistä, jos takki on ihan eri maailmaa kuin muut kivat vaatteesi, se pilaa koko lookin. Trenssi tai muu voi olla hyvä valinta, jota voi käyttää tarvittaessa myös päivisin. Kevyt kesäinen kaulauhuivi kruunaa kokonaisuuden, ja tekee kivan pienen yksityiskohdan pukeutumiseen.

Workaholic Vacation | The OceanMaker from Mighty Coconut on Vimeo.