Miten uusi asuinpaikka voi virkistää mieltäsi?

Joillekkin muutto voi tuntua mahdottomalta ja jopa ahdistavalta tilanteelta, ja saattavat ihmetellä kuinka taas joillekkin muuttaminen on helppoa ja saavat sen näyttämään mukavalta puuhalta. Jotkut ihmiset ovat kovia muuttamaan, kun taas jotkut haluavat pysyä aloillaan mahdollisimman pitkään ja löytävät loppuelämän kodin todella helposti kiintymällä siihen. Muuttamisella on kuitenkin usein positiivisia vaikutuksia ihmisiin, eikä sitä pitäisi ajatella pahana asiana. Uusi asuinpaikka voi siis hyvin virkistää mieltä ja elämää, varsinkin jos muuton suunnittelee huolellisesti ja harkitsee sen tarkasti.

Muuttolaatikko

Tuntuuko joskus, että haluaisit pakata elämäsi ja lähteä uudelle paikkakunnalle?

 

Tee muutto huolella
Muuttamisen yhteydessä tulee käytettyä paljon aikaa esimerkiksi sisustuksen suunnitteluun ja mahdollisesti uusien huonekalujen ostamiseen sekä pieniin remontteihin uudessa asunnossa. Tämä tuottaa usein ihmiselle positiivisia tunteita ja aukaisee paljon uusia mahdollisuuksia. Uuteen asuntoon ja sen kuntoon tulee kiinnitettyä paljon enemmän huomiota kuin vanhaan, ja siksi ei ole välttämättä huomannut että ei välttämättä ei voi niin hyvin kuin olisi mahdollista. Kun asunnossa oikeasti viihtyy, ja se vastaa kaikkia tarpeitasi, voit itsekin paljon paremmin.
Uuteen kaupunkiin muutto on hyvä mahdollisuus aloittaa niin sanotusti puhtaalta pöydältä kaikki. On tietenkin tärkeää että pitää vielä yhteyttä vanhoihin ystäviin, mutta uuteen kaupunkiin muuttaessa tulee helposti solmittua uusia ystävyyssuhteita. Tämä virkistää mieltäsi huomattavasti, sillä sosialisoitumisesi kasvaa, joka on tärkeää ihmisen hyvinvoinnille sekä mielen vireyteen. Muutkin uuden kaupungin asiat saavat mielen virkenemään paljon. Esimerkiksi uusi lempiravintola voi tuoda elämään yllättävän paljon iloa. Tai kaunis ja rauhallinen lenkkipolku uuden kodin lähettyvillä, saattaa innostaa urheilemaan enemmän, joka myös piristää ihmistä.

 

Koko elämä kuntoon kerralla
Usein muuttamisen yhteydessä mietitään myös uutta ja parempaa työpaikkaa, suurempaa asuntoa tai isompaa tai rauhallisempaa kaupunkia. Syitä on paljon erilaisia, ja usein niitä on monta. Kun nämä asiat saadaan usein muuton takia onnistumaan, tulee ihmiselle huomattavasti helpompi olla ja näin ollen tulee ihmisestä paljon onnellisempi. Muuton yhteydessä on siis tärkeää miettiä, mitä seuraavaksi haluaa ja miten aikoo toiveensa toteuttaa. Parempi työpaikka usein auttaa raha huolissa, ja on tärkeää että työpaikassa viihtyy, ja parempi työpaikka saattaa sijaita uudessa kaupungissa. Suurempi asunto saattaa antaa syytä perheen lisäyksiin tai esimerkiksi omaan työhuoneeseen. Uusi asunto paremmalla sijainnilla saattaa vaikuttaa esimerkiksi erilaisiin koulutus mahdollisuuksiin, ja usein muutetaankin silloin kun on perheen lisäystä tulossa, että lapsi pääsee parhaimpiin mahdollisiin kouluihin.

 

Iloinen pari

Muuttaminen lämpimään maahan voi tehdä hyvää parisuhteelle

Hyödyt parisuhteeseen
Muuttaminen saattaa auttaa myös parisuhteeseen. Usein ihmiset kokevat olonsa helpottuneeksi, kun vanhaan asuntoon saa jättää kaikki vanhat riidat ja huonot muistot. Tämä puhdistaa usein parisuhteen ilmapiiriä huomattavasti, ja kun parisuhteen saa kukoistamaan uudelleen, on ihmisellä tietenkin parempi olla. Muuttaminen usein myös vahvistaa parisuhdetta sillä se on yhteisen tekemisen aikaa, ja pariskunta pääsee toimimaan yhdessä sekä joutuvat ratkaisemaan ongelmia yhdessä. Tietenkin muutosta syntyy usein riitoja sekä väittelyitä varsinkin väsymyksen takia, mutta jos muuton suunnittelee hyvin, riidoista pääsee huomattavasti pienemmällä vaivalla.

 

Muutto ulkomaille?

Joskus muutto ulkomaille voi olla paras vaihtoehto. Sen ansiosta voit oppia uusia kieliä, tutustua eri kulttuureihin ja laajentaa ystäväpiiriäsi. Ja jos Suomen kelit eivät miellytä, voit vaikka etsiä myytäviä asuntoja Espanjan aurinkorannoilta ja nauttia ”hieman” pidemmästä kesästä.

Posted by / maaliskuu 19, 2016
Posted in
Uutta