Kuinka voit tienata rahaa lomareissujen aikana?

Lomalle lähdetään usein kuluttamaan rahaa ja sitä on voitu säästää pitemmän aikaa. Lomalla voi myös tienata rahaa. Varsinkin jos matkalle lähdetään pitemmäksi aikaa pienellä budjetilla, niin loman aikana monen tarvitsee myös tienata jotain. Tätä tekevät varsinkin reppureissaajat ja maailmanympärimatkaajat. Mutta mikseipä myös lyhemmillä matkoilla voisi tienata.

Rahaa

Loman aikana voi tienata esimerkiksi kohdemaan valuuttaa

Pitkälle matkalle

Jos lähtee pitkälle matkalle, niin yksi keino tienata on laittaa oma asunto siksi aikaa vuokralle. Myös lyhemmillekin ajoille voi vuokrata halutessaan asuntonsa. Tallaisia palveluja, joiden kautta voi oman asunnon asettaa vuokralle on paljon. Esimerkiksi Airbnb mainostaa että heidän avullaan voi ansaita rahaa jakamalla oman asunnon muiden matkailijoiden kanssa. Vuokraajiksi valitaan tällöin omaan kaupunkiin tulevat lomalaiset. Asunnon voi myös vuokrata montaa muuta kautta ja muillekin kuin lomailijoille.

Pitkälle matkalle lähtiessä usein rahakaan ei riitä siihen että lomailisi vain kuukausitolkulla, joten tienaaminen lomalla tulee tarpeeseen. Jos oma osaaminen riittää niin moni tekee rantakohteissa mm. baarimikon tai muita ravintola-alan töitä. Myös hotelleista löytyy monenlaisia töitä ja hotelleja riittää lomakohteissa. hotellin lisäksi myös muita töitä riittää turismin parissa. Hotelleissa voidaan tarvita eri esiintymistaitoja omaavia ihmisiä laulamaan, tanssimaan tai pitämään lapsille ohjelmaa. Ennen lomaa voi myös katsoa valmiiksi työvoimatoimiston sivuilta ja muualta olisiko kohteessa sopivia työpaikkoja.

Blogi ja muu kirjoitustyö

Blogin kirjoituksella voi tienata. Blogin aiheeksi voi siten valita myös oman matkailun. Tienaaminen ei tapahdu ihan hetkessä vaan blogin suunnittelu ja kirjoitustyö kannattaa aloittaa hyvissä ajoin. Aiheen pitää olla sellainen että se kiinnostaa monia. Jos olet lähdössä autolla vaikka Timbuktuun asti ja sinulla on aikaa kirjoitella matkalla säännöllisesti blogia, niin silloin aihe ja idea kuulostavat jo siltä että se voi saada paljon lukijoita. Jos teen perus viikon reissun vaikka Kanarialle niin silloin tuskin kannattaa haaveilla että siitä blogia kirjoittamalla tienaisi jotain.

Etätyötä

Läppärillä voi ansaita rahaa mistä päin maailmaa tahansa!

Jos tykkää kirjoitella matkustuksesta, niin sekin on yksi tienaamismahdollisuus, jos löytää jonkin tahon joka haluaa palkata kirjoittamaan. Jos tekee työkseen jotain kirjoittamiseen liittyvää niin sitäkin voi tietysti tehdä missä tahansa, jos on valmis ottamaan työt mukaan lomareissulle. Jotkut voivat lähteä ihan sitä varten lomareissulle, että kirjoittavat siellä kirjaa ja ovat sitä mieltä että kirjoittaminen sujuu paremmin vaikka jossain lämpimässä kuin kylmässä Suomessa.

Sijoittaminen

Monet sijoittajat ovat kuuluisia siitä, että he lomailevat erittäin paljon. Moni saattaa miettiä, että kuinka heillä on tähän varaa? Vastaus on yksinkertainen: he ansaitsevat rahaa samalla kun he lomailevat, niin sanotusti raha työskentelee teille. Esimerkiksi sijoitusasuntojen hankkiminen on yksi yleinen keino heidän keskuudessaan. Useilta eri keskustelufoorumeilta löytyy paljon lisätietoa tästä!

Verkossa tehtävä työ

Yksi mahdollisuus on tehdä etätöitä lomareissun ajan. Tämä tietysti vie paljon aikaa lomasta. Jos on reissussa pitemmän ajan vaikkapa koko talven niin työtä on monen pakkokin tehdä elääkseen myös reissun ajan. Tällainen työn ja loman yhdistäminen sopii, jos on valinnut sopivan alan. Sellainen voi olla vaikka ohjelmoija, joka tekee etätöitä, aikaisemmin mainitut kirjoitukseen liittyvät työt ja muut tietokoneella tehtävät etätyöt.

Loman ja työn yhdistäminen

Loman ja työn voi myös yhdistää niin että etsii työpaikan kohteesta, jossa viihtyy ja voi lomailla vapaapäivinä. Sairaanhoitajia tarvitaan ainakin monessa paikassa ja jos lehtimyyntihommia tai muita etämyyntihommia on valmis tekemään niin monet Espanjan rantalomakohteissa olevat firmat pitävät siellä toimistoa. Firmat ovat suomalaisten omistamia, mutta päätoimipaikka voi olla vaikka Espanjassa ja työmahdollisuuksia ja etätyömahdollisuuksia ympäri maailman.

Kannattaa muistaa että lomakohteessa voi tulla vastaan kielimuuri. Monessa maassa ei puhuta englantia juurikaan. Jos kuitenkin valitsee kohteeksi jonkin suomalaisten suosiman kohteen niin voi työssä pärjätä osittain jopa suomenkielellä. Ja jos firmakin on suomalaisten omistama niin silloin tietysti myös.