Halutuimmat matkakohteet vuonna 2016

On tehty tutkimuksia, joiden mukaan suomalaiset matkustavat jopa eniten maailmassa. Keskivertosuomalainen tekee keskimäärin lähes 8 matkaa vuodessa. Mukaan on laskettu sekä koti- että ulkomaanmatkat. Kotimaanmatka on usein sitä että mennään sukuloimaan, koska suomalaiset haluavat pitää yhteyttä sukulaisiin säännöllisesti. Tässä artikkelissa keskitytään siis siihen mihin halutaan matkustaa vuonna 2016, kun matkakohde on ulkomailla.

Talvi- ja kevätkausi sekä syksy

Suomalaiset ovat matkustaneet Kanarian saarille jo useita vuosikymmeniä. Siellä on maailman paras ilmasto meille suomalaisille, joten ei ihme. Lentomatkakin sinne on aika lyhyt verrattuna muihin kohteisiin, joissa on talvella lämmin. Joten tänä talvena ja keväänä saarille lähtee lomailemaan taas moni suomalainen. Talvilomat ovat useimmilla liian lyhyitä, että jaksaisi lentää jonnekin kauemmas.

Myös alppimaat ovat talvella ja keväällä suosittuja matkakohteita laskettelijoiden parissa. Alpit kulkevat Itävallan, Slovenian, Italian, Sveitsin, Liechtensteinin, Saksan, Monacon ja Ranskan läpi. Näistä valitaan laskettelukohteeksi eniten Itävallan, Saksan, Ranskan ja Italian alppikyliä. Monet alppikylät sijaitsevat lähellä maiden rajoja, joten saatetaan samalla matkalla käydä monessakin maassa. Mahdollisuus on jopa rinteestä laskun aikana laskea toisen maan puolelle.

Keväällä alkaa Välimeren maissakin olla lämmintä ja Kanarian sijaan lennetään sinne. Huhti-toukokuu on paras aika, kun on jo lämmin, mutta ei tukalan kuumaa. Keväällä on myös paras aika Euroopan kaupunkikohteille ja suosittuja niistä ovat Pariisi, Lontoo, Praha, Rooma, Nizza ja Budapest.

Kesä

Kesällä ei enää lennetä niin usein Kanarian saarille kuin talvikautena vaan lähempääkin löytyy suosittuja matkakohteita. Espanja ja Italia ovat viime vuosina olleet suosittuja matkakohteita, kun halutaan aurinkorannalle. Kreikka oli pitkään suosituin kohde, mutta tänä vuonna sinne tuskin enää eniten mennään Kreikan epävakaan taloustilanteen takia. Monet ovat valinneet Turkin loppukeväästä alkusyksyyn, koska siellä on silloin lämmintä. Turkissakin on ollut viime aikoina levottomuuksia ja ulkoministeriö kehottaa varovaisuuteen sinne matkaavia. Tämä varmasti vaikuttaa siihen halutaanko Turkkiin tänä vuonna matkustaa. Vaikka kesällä on varsinkin etelä- Euroopan kaupungeissa kostean kuumaan niin sinne moni kaupunkimatkalle haluava silti suuntaa kesälomalla.

Berliini

Berliinistä löytyy vaikka mitä nähtävää!

Toinen erittäin suosittu kesäkohde suomalaisille on ehkä yllättävä, ehkä ei. Nimittäin Helsinki! Helsingissä löytyy erittäin paljon eri aktiviteetteja ja näkemistä koko perheelle. Kun vaikkapa isä ja poika suuntaavat pähkäilemään johonkin Helsingin escape roomeista, voivat tyttöpuoliset lomailijat käydä vaikkapa Kiasmassa! Kotimaan matkailu on kasvattanut suosiotaan viime vuosina ja tulee varmasti tekemään niin jatkossakin!

Automatkailijat

Kesällä moni matkaaja haluaa lähteä lomalle omalla autolla tai vuokrata auton kohteessa. Saksa on tällöin hyvin suosittu kohde. Tällöin ei välttämättä käydä Saksan suurimmissa kaupungeissa kuten Berliinissä vaan ne ovat suosittuja lentomatkailukohteita edelleen. Saksa on automatkailijan unelmakohde. Siellä pääsee liikkumaan nopeastikin kohteesta toiseen. Saksa on myös sijainniltaan hyvässä paikassa, koska Saksasta pääsee käymään monessa muussakin maassa. Saksalla on yhdeksän naapurimaata. Saksan eteläosista pääsee muutamassa tunnissa autolla Italian Gardajärven rantaan tai vaikkapa Itävallan pääkaupunkiin Wieniin.

Kaukomaat ja Yhdysvallat

Jos lomaa on useampi päivä tai viikko niin moni valitsee silloin kohteeksi jonkun kaukaisemman maan. Thaimaa on talvikautena varma kohde, jossa on lämpöä. Thaimaa onkin yksi maailman suosituimmista ja rakastetuimmista matkakohteista niin mikseipä myös suomalaisten keskuudessa tänäkin vuonna. Sieltä löytyy lämmön lisäksi eksoottisuutta ja siellä lähes kaikki on paljon halvempaa kuin Suomessa. Monet haluavat kokeilla sukellusta ja Thaimaa on yksi edullisimmista paikoista suorittaa sukelluslupa.

Seattle

Seattlen kaupunkikuva on näkemisen arvoinen!

Kaupunkimatkoista pitävät lähtevät usein Yhdysvaltoihin. Siellä suosittuja kohteita ovat New York ja San Francisco, Los Angeles ja Florida. Moni automatkailusta pitävä lähtee myös ajamaan Amerikan halki pitkin Road 66:tta.

Kuka on lähdössä matkalle?

Se mikä kohde on suosittu, riippuu tietysti matkallelähtijästä. Perheet valitsevat varmaankin mieluimmin Kanarian saaret kuin esimerkiksi Thaimaan, koska sinne on lyhyemmän lennon takia mukavampaa matkustaa lasten kanssa. Reppureissaajat tuskin tyytyvät Kanarian saariin, vaan suuntaavat Aasiaan tai muualle kaukomaihin.